Första dagen på Iris

Första dagen på dagenehten Iris är avklarad och jag är helt slut. Det har varit helt okej och de andra patienterna verkar trevliga. Första veckan rekommenderas man att hämta mat från resataurangen Harrys. Det tråkiga för mig som är vegetarian är att de kör samma vegetariskarätt hela veckan. Som tur är kommer denna behandlingsvecka att vara kort, jag började ju idag tisdag och på fredag är det långfredagen, alltså röd dag och Iris har stängt, så denna vecka blir det bara tre dagar på dagenheten. I varje fall, den vegetariska rätten på Harrys denna vecka är rotfruktspytt med stekt ägg och inlaggdarödbetor. Det var helt okej, jag brukar tycka om pytt i panna med ägg och rödbetor, men den var väldigt flottig och portionen kändes enorm. Men de ska tydligen ha väldigt bra "normal"portioner på detta ställe och jag vet ju att just det här med vad som är en normalportion är något som jag tappat uppfattningen om och som jag behöver lära om. Jag blev i alla fall inte övermätt trotts att portionen kändes enorm när jag la upp den på tallriken och det kändes skönt.
Förutom att äta så hade vi bildterapi på schemat idag. Vi fick temat Väder och skulle sedan teckna/måla/kladda/skapa fritt utifrån vad det fick oss att tänka på eller vad vi fick för känsla när vi tänkte på olika väder... Och sedan fick man, om man ville, berätta om sin bild och vad det var man hade tänkt på.
Nu är det dags för mig att göra iordning mitt kvällsmål och sedan kommer det antagligen bli en tidig kväll för mig för jag är som sagt helt slut!

Rise and rise again, until lambs become lions

Min kamp för att komma tillbaka till livet och lära mig leva med fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom.

RSS 2.0